Om styrelsen

Om oss i styrelsen

Ordförande

Mitt namn är Therése Hatava och jag trillade in på angloaraber när jag köpte ett dräktigt sto år 2016 som visade sig vara en angloarab korsning (import, tilläggsreggad hos ASRP). När hon skulle betäckas om så fick jag rådet att betäcka med anglohingsten Fango in Blue AA och på den resan är det.
Nu har jag fött upp 3 angloaraber och jag äger ytterligare några ston.
Jag hyrde ett stall med tillhörande mark där jag bedrev lite verksamhet samt min avel under 2015-2020. Under 2018-2020 ägde jag och hade en Arabisk fullblodshingst i avel som jag visade på Anglo-Riksutställning 2019 som fått några angloavkommor.
Nu har jag och min man köpt en egen gård som vi håller på att renovera och så småningom starta upp avelsverksamheten på nytt - så snart finns ett till Anglo-stuteri på världskartan!

Jag gick med i styrelsen 2020 och blev invald som Ordförande år 2021 vilket jag är otroligt stolt över.
Jag är också ansvarig för SAAF sociala medier samt vår nya hemsida som är under uppbyggnad.

Mig kan man ringa dygnets alla timmar om man vill prata Anglos! Jag tycker det är extra viktigt att vi når ut och värnar om de som vill hålla på med angloaveln.

Ledamot/Vice Ordförande

Jag heter Catherine Löfström och jag är stolt ägare/uppfödare till tre angloaraber. Jag bor på Alnö, utanför Sundsvall. Vi har f.n. två hästar och sysslar huvudsakligen med hoppning. Anledningen till att jag köpte en angloarab 1993 var att jag då tävlade i distans och tyckte att anglon skulle vara en perfekt allroundhäst för mig. Jag köpte anglostoet Belle Shafai AA e. Eldorado ox, som treåring från Tjust Araber och gick då med i SAAF. Vi tävlade under flera år i grenen distans i 50–120km klasser med många fina vinster, placeringar och utmärkelser. Efter avslutad distanskarriär började Shafai hopptävla istället, främst med min äldsta dotter Emelie. 2002 fick Shafai fölet Strong Shakiro AA e. Strong Statement xx. Han tävlade sen i hoppning upp till 120cm med Emelie och det gick riktigt bra för dem. De har vunnit SAAFs tävlingschampionat i hoppning sex gånger! Numera lever han pensionärsliv men är fortfarande väldigt livfull att rida på! På ålderns höst 2012 fick Shafai sitt andra föl, Shampion Key AA e. Mr.Carrera ee. Eighty Eight Key xx. Han såldes som dressyr/allroundhäst till Örnsköldsvik sommaren -22. Jag tycker att det är viktigt att vi i Sverige för angloaveln vidare eftersom det är en så otroligt mångsidig hästras.